Puss in Boots: The Last Wish / Котаракът в чизми 2

| | | | | |
Puss in Boots: The Last Wish / Котаракът в чизми 2

Стрийминг платформи

Резюме

Дори и деветте живота все някога свършват

Този септември любимият на всички, обичащ млякото, авантюристичен и безстрашен представител на семейство котки се завръща на голям екран!

Пух се появява за първи път през 2004 г. в номинирания за „Оскар“ Шрек 2 и мигновено се превръща в световна сензация. Впоследствие той участва в още два филма за Шрек, както и в развиващото се в същия приказен свят собствено приключение Котаракът в чизми, като общите световни приходи от тях надхвърлят 3,5 милиарда долара. Сега, за първи път от повече от десетилетие, DreamWorks Animation представят нова история от тази магическа вселена, в която Котаракът в чизми се отправя на най-голямата си авантюра до момента.

В Котаракът в чизми 2 дръзкият разбойник Пух открива, че страстта му към опасността и пълната липса на инстинкт за самосъхранение са взели своя дан – той е успял да профука почти всичките си девет живота, изгубвайки им бройката някъде по време на безчетните си странствания. В опит да си ги върне обратно, Пух се отправя на епично пътешествие в Тъмната гора, за да открие митичната Звезда на желанията. Но само с един останал живот, Пух ще трябва да внимава къде стъпва, да се смири и да потърси помощ от бившия си партньор и противник – пленителната Кити Лапичката. Противно на тяхната трезва преценка, към мисията на Пух и Кити се присъединява дрипавия, бъбрив и несломимо жизнерадостен помияр Перо. Заедно, тримата герои трябва винаги да са една крачка пред недоброжелателните Златокоска и престъпното семейство на Трите мечки, „Големия“ Джак Хорнър и ужасяващия ловец на глави Големия лош вълк.

Насред шеметното преследване, нахаканият Пух, за който нищо никога не е сериозно, ще бъде принуден да поспре за миг и да се запита – „Ако ми остава само един живот, как бих го изживял?“. Въпрос, общовалиден за всеки един от нас.
С нови атрактивни герои, оригинална и изключително забавна история с множество намигвания към редица обичани приказки, Котаракът в чизми 2 ще предложи епично кинозабавление, както на почитателите на предишните приключения на Пух, така и на тези, които за първи път пристъпват в невероятната вселена на Шрек.

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

23-02-2023

8/10 Забавно и визуално привлекателно приключение

Възхитителен анимационен филм, който предлага бърз хумор, сложни визуални ефекти и силна актьорска игра от талантливи актьори. Антонио Бандерас отново придава чар и дълбочина на главния герой, а Харви Гилен открадва шоуто като сладкия и ентусиазиран Перито. Динамиката между Котарака, Перито и Кити Софтпаус (озвучена от Салма Хайек Пино) е завладяваща и придава съдържание на това, което би могло да бъде чисто игрово начинание. Екшън сцените на филма, повлияни от аниме, са визуално впечатляващи. Като цяло "Котаракът в чизми2" е забавно и визуално привлекателно приключение, което със сигурност ще забавлява зрителите от всички възрасти.

0


29-01-2023

8/10 Не само забавен, но и сърдечен.

Това наистина е един от любимите ми филми за годината. Надявам се да получи истинско признание и хората да не го отхвърлят като "просто анимационен филм".

Винаги съм харесвал филмите на DreamWorks, като любимият ми е "Как да дресираш дракон 2", но след като прегледах първия филм за Котарака в чизми, не очаквах много за това продължение, единадесет години след това. Със сигурност харесвам първата част, но със сигурност историята е много по-опростена, отколкото бих предпочел. Тази обаче има толкова богат емоционален аспект, че наистина почувствах нещо по време на нея.

Имаше и някои сцени с участието на героя вълк, които бяха доста страховити. Мисля, че децата ще се забавляват много с този филм, но в основата си това е история за семейството и разбирането на стойността на нещата и/или хората, които вече са пред теб. А това е послание, от което всеки човек на всякаква възраст може да извлече нещо. Актьорското озвучаване е на най-високо ниво, а анимацията е брутално добра, в сравнение с предният филм. Толкова е готина посоката, в която да се насочи това продължение.

Наистина няма какво да кажа, освен че краят сякаш трябваше да е малко по-кратък, но това е всичко. Хареса ми и ще го гледам отново веднага щом излезе на VOD.

0


23-01-2023

9/10 Отлежава като хубаво вино.

Котаракът в чизми е фантастично продължение и безспорно по-добро от очарователната първа част. Анимацията е блестяща, героите са очарователни, темпото е стегнато, много забавно, а действието е отлично. Да не говорим, че е много сърцат. Ако трябва да направя забележка, мисля, че един от антагонистите превъзхожда другия. Единият е изигран по-скоро с комедийна цел, докато другият е Заплашително физическо присъствие, с което "чизмите" трябва да се борят. Има за всекиго по нещо и вероятно е един от най-добрите анимационни филми, които съм гледал от известно време насам. Наистина не искам да навлизам в историята, за да избегна спойлери, защото филмът беше много забавен и е най-добре да влезете в него свежи. Ако някой обмисля да заведе семейството си да гледа "Котаракът в чизми 2", както направих аз, анимацията е лесна препоръка. 100% си заслужава парите. Два палеца нагоре за екипното приятелство.

0


Подобни филми

Коментари

Пришълецът: Ромул
8/10 Отговаря на всички изисквания и дава мал
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани