The Menu / Менюто

| | | | | |
The Menu / Менюто

Стрийминг платформи

Резюме

В Менюто млада двойка предприема пътуване до ексклузивен ресторант на отдалечен остров, за да задоволят кулинарните си и душевни търсения, опитвайки специалното, пищно дегустационно меню, подготвено от известен майстор готвач (Файнс). Апетитите им определено биват задоволени, но с няколко нетипични съставки и на цена, която дори и най-заможните не биха могли да си позволят.
Първият трейлър на Менюто ни потапя в уникалната атмосфера и ритъм на филма и дава заявка за едно от най-оригиналните, провокативни и не на последно място, забавни изживявания на предстоящия есенен киносезон.

Режисьор на Менюто е носителят на „Еми“ Марк Милод, познат с работата си по получилите безброй награди световни хитове Наследници и Игра на тронове, а сценарият е дело на Сет Рийс (The Onion) и Уил Трейси (Наследници). Продуценти са номинираният за „Оскар“ Адам Макей (Големият залог) и Бетси Кок, а в главните роли са Аня Тейлър-Джой, Никълъс Холт, Рейф Файнс, Джон Легуизамо, Ейми Кареро, Джудит Лайт, Рийд Бърни и др.

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

29-11-2022

10/10 Запомняща се вечеря

Група хора са поканени на остров, където известен шеф( Ралф Файнс) ще приготви пищна трапеза, но с напредването на вечерта всички откриват, че това ще бъде вечер, която няма да забравят скоро.

Менюто започва бавно, но когато се разгръща, наистина се получава. Никълъс Хоулт и Ана Тейлър Джой са страхотни за гледане, както и останалата част от актьорския състав, всички доста блестят по свой начин. Но Ралф Файнс е този, който до голяма степен завладява филма със своята страховитост, вие, зрителите, сте доста нащрек, когато той е пред камерата. Има много изненади, които няма да видите. Изгледайте "Менюто", ако сте в настроение за добър трилър.

0


27-11-2022

8/10 Напълно ненормална и свръхмодерна, но може би брилянтна сатира

Това е филм, който се заиграва с нещо, с което всеки се е сблъсквал в живота си: обсебването. Филмът започва като на пръв поглед зловещ трилър/съспенс със странни и уникални странности, но бавно се превръща в нещо много по-диво и съвсем очевидно отива твърде далеч. Със сценарий, по-стегнат от старателно изработеното меню на шеф-готвача, дори и най-засуканият киноман ще си напълни чиниите с този филм.

Няма да развалям нищо със синопсис, а по-скоро ще се опитам да заинтригувам всеки, който е на косъм да види този филм.

Менюто има да каже нещо свежо и интересно за уморения разговор около брака между изкуството и художника. В сюжета има някои много ясно изразени нелогични и объркващи елементи, които лесно може да пропуснете, ако го приемате за чиста монета.

Като цяло този филм не е замислен като разумен, последователен и удовлетворяващ трилър. Вместо това той е коментар на едно пикантно явление в нашето общество: начинът, по който гледаме, консумираме, преследваме и в крайна сметка обсебваме тези, които създават изкуство около нас. Разбира се, филмът разказва за един готвач и неговото педантично меню, но в действителност по-голямата гледна точка е за правенето на всякакъв вид изкуство, а именно филмовото.

0


Подобни филми

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани