Black Panther 2 / Черната пантера: Уаканда завинаги

| | | | | |
Black Panther 2 / Черната пантера: Уаканда завинаги

Стрийминг платформи

Все още не сме открили в коя стрийминг платформа е наличен филмът, но ще го направим :)

Резюме

В Черната пантера: Уаканда завинаги Кралица Рамонда (Анджела Басет), Шури (Летиша Райт), М‘Баку (Уинстън Дюк), Окойе (Данай Гурира) и войните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа (Лупита Нионго) и Еверет Рос (Мартин Фрийман) и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Неймар (Теноч Уерта).

Като режисьор на филма завръща Райън Куглър (Fruitvale Station, Крийд: Сърце на шампион, Черната пантера), който отново е и сценарист, заедно с Джо Робърт Коул (Черната пантера).

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

12-11-2022

Фантастичен, емоционален и зрял филм на Marvel

Черната пантера беше много желано допълнение към филмовата вселена на Марвел през 2018 г. и наистина очаквах с нетърпение да видя развитието на този герой. Очевидно с трагичната кончина на Чадуик Босман това просто вече не беше възможно. Помислих си, че ще преобразят героя и ще продължат напред, но те взеха трудното решение да впишат във филма и смъртта на героя. Поради тази причина бях притеснен и облекчен едновременно. Изглеждаше като невъзможна задача да се направи продължение на толкова обичан филм, но основният герой да не е там през цялото време. Е, след като видях "Черната пантера: Уаканда завинаги, мога уверено да кажа, че те се справиха с това толкова добре, колкото е възможно. Смятам, че този филм беше емоционален и фантастичен, и ето защо:

Започвайки шест години след събитията от "Черната пантера" (в съответствие със събитията от "Отмъстителите: Война без край" и "Отмъстителите: Краят"), този филм се фокусира силно върху загубата на Т'Чала и как страната може да продължи напред без своя лидер. С появата на Намор и подводния град Талокан, които заплашват цяла Уаканда, останалите герои трябва да се обединят и да защитят страната си. Шури (Летиция Райт) е човекът с най-много екранно време тук и тежестта на това да носи този франчайз през цялото време е върху нейните рамене. Това трябва да е било трудна задача, но тя се справя. Героинята ѝ, заедно с майка ѝ, представена невероятно добре отново от Анджела Басет, са туптящите сърца на този филм. Емоционалният аспект на този филм ме завладя на няколко пъти.

Някои хора може да се оплакват от факта, че смъртта на Чадуик Босман по същество е отправната точка, за да може тази история изобщо да се случи, но аз смятам, че това е направено с много вкус. С добавянето на други герои, които ще имат бъдеще във филмовата вселена на Марвел, този филм беше изпълнен до краен предел с история. Единственото ми оплакване е че филмът изглежда като високобюджетна прелюдия към това, което ще последва. Това е фантастично направен филм от режисьора Райън Куглър и аз се наслаждавах на всяка минута от този филм, но трябва да призная, че го почувствах по-скоро като дълга надгробна реч за кончината на Босман.

Нямам търпение да видя накъде ще продължат определени сюжетни линии по-късно и фактът, че се вълнувам от това, този филм не е нищо друго освен страхотен. Плаках, забавлявах се и бях ангажиран с въпросната история, така че какво друго наистина можех да искам? Освен това финалната сцена, след надписите, е една от любимите ми посткредитни сцени във филмовата вселена на Marvel. Беше много добре изпипана. Абсолютно препоръчвам да видите "Черната пантера": Уаканда завинаги.

0


12-11-2022

Черната пантера: Уаканда завинаги е слаб, прекалено дълъг, скучен и бавен филм, не е лош филм, а по-скоро супер посредствен среден филм, който върви супер бавно и нищо наистина вълнуващо не се случва, има своите моменти, мисля, че всички изпълнения бяха страхотни, харесвам някои от визуалните и звуковите, но в сравнение с първата Черна пантера не само в началото филмът Черна пантера 2018 се чувства като празник, този е скръб, толкова много неща, които са просто по-малко от първия, музиката не е толкова хубава, бойните сцени и визуалните ефекти не са толкова добри, така че какво ми харесва във филма, Намор мисля, че беше доста добър злодей, не най-добрият, но все пак беше доста добър, всички бойни сцени бяха доста добри (с изключение на финалната битка мога да преброя само 3 или 4 бойни сцени за 2 часа и 41 минути филм и да, това е още един провал за мен, това е твърде малко за толкова дълъг филм), финалната битка беше ок, отново не ме развълнува или нещо друго, Рири Уилямс също беше ок, все пак очаквах повече от нея, а новият костюм на Черната пантера беше сладък! Като цяло харесвам повече Черната пантера: Уаканда завинаги, от колкото Тор: Любов и гръм и не излязох от киното ядосан, както направих с Тор: Любов и гръм, това е поредният пропуск два пъти подред за филм от MCU, супер некачествен филм, който се усеща празен, дълъг и отегчителен в по-голямата си част, все пак има своите моменти и плюсове в него, не е лош филм, но определено е разочарование и все още е пропуск.

0


Подобни филми

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Добър еТова е първият филм на
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани