Nope / Не!

| | | | | |
Nope / Не!

Стрийминг платформи

Резюме

Какво е зло чудо?



С предишните си два филма – Бягай! и Нас, носителят на „Оскар“ режисьор и сценарист Джордан Пийл разби и преосмисли формата на модерния хорър, нареждайки се сред най-големите и уважавани имена в жанра. Сега той предефинира облика на „лятното кинозабавление“ с най-новия си попкултурен кошмар – „експанзивния хорър-епос“ Не!.



Филмът ще ни отведе до малко и изолирано градче във вътрешността на Калифорния, чийто колоритни обитатели стават свидетели на странно и смразяващо откритие. Какво е то, и каква е истината за страховитата мистерия, която ще се разкрие, ще разберем само в кината през юли, а част от уликите са скрити във вълнуващия първи трейлър.



Освен интригуваща история, Не! ще предложи на зрителите в киносалона и впечатляваща визия. Филмът е заснет с IMAX камери на 65 мм. лента от номинирания за „Оскар“ оператор Хойте ван Хойтема (Дюнкерк), който е работил с режисьори от ранга на Томас Алфредсон, Дейвид О. Ръсел, Спайк Джоунз, Сам Мендес и Кристофър Нолан.



Не! събира отново Джордан Пийл с носителя на „Оскар“ Даниел Калуя (Бягай!, Юда и черният Месия), към когото се присъединяват Кики Палмър (Да свалиш Уолстрийт) и номинираният за „Оскар“ Стивън Юн (Минари). Във филма участват още Майкъл Уинкот, Барби Ферейра, Брандън Переа, Рен Шмид, Дона Милс и др.



Режисьор и сценарист на Не! е Джордан Пийл, който е и продуцент, наравно с Иън Купър (Кендимен).

Тагове

Държава: United States, Japan

Коментари, мнения и ревюта

21-12-2022

2/10 Сериозно разочарование.

Няма лесен начин да се изразиш деликатно. Този филм е скучен. Прекалено дълъг. Първия час се чудех кога ще се случи нещо. Вторият час се чудех кога ще свърши.

Всякакви опити за хумор се провалиха. Актьорската игра беше просто дървена в по-голямата си част. Историята можеше да бъде добра, но просто се проточи.

Наистина ми е трудно да намеря нещо добро, което да кажа за него. В ретроспекция щеше да е по-добре да гледам отново "Get Out" или "Us". Те са страхотни филми. Това дори не е близо до тези стандарти.

Сериозно не го препоръчвам. Дори не само за гледане веднъж. Филмът е с продължителност над 2 часа, а можеше да бъде обхванат за час или по-малко.

0


19-08-2022

Това е добър филм. Много старомоден тип филм на Джордан Пийл. Не мога да кажа много, за да не разваля нищо, но всички актьори са страхотни. Особено Кеке Палмър, която може би дава най-доброто си изпълнение. Не е типичният филм на Джордан Пийл, но все пак е много приятен, особено третата част, която е откачена. Препоръчвам го, дори и да не е близо до това да бъде толкова добър, колкото Get Out или Us. Солиден филм от Джордан Пийл.

0


Подобни филми

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани