Doctor Strange in the Multiverse of Madness / Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта

| | | | | |
Doctor Strange in the Multiverse of Madness / Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта

Стрийминг платформи

Резюме

След като наруши целостта на пространство-времето, като отвори вратите към Мултивселената в мегаблокбастъра Спайдър-мен: Няма път към дома, доктор Стивън Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) се изправя пред тежките последици от своите действия в предстоящия Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта – продължение на приетия радушно от критиката и феновете хит на Марвел от 2016 г. Доктор Стрейндж.



Неспособен сам да се справи със задачата да овладее излезлия от равновесие всемир, Стрейндж се обръща за помощ към живеещата в изгнание и бореща се със своите собствени вътрешни демони, бивша Отмъстителка Уанда Максимоф (Елизабет Олсън) – Червената вещица. Двамата се сблъскват с редица препятствия и противници, сред които някогашният ментор и майстор на мистичните изкуства Карл Мордо (Чуетел Еджиофор), безсмъртното древно създание Шума-Горат и с може би най-голямата заплаха за вселената до момента – покварената версия на самия Доктор Стрейндж.



Първият трейлър на впечатляващата продукция ни запознава с основните действащи лица, като запазва в тайна мистерията около основната история, и разкрива част от невероятния свят на Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта, давайки заявка за оригинален, спиращ дъха визуален спектакъл и интересна, емоционална история, която ще допадне и изненада както феновете на Доктор Стрейндж и на киновселената на Марвел като цяло, така и тези, които за първи път пристъпват в този впечатляващ и знаменателен свят.



Режисьор на Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта е легендата в жанра Сам Рейми (Злите мъртви, План без грешка, Отведи ме в ада), който със свръхуспешните три филма от поредицата за Спайдър-мен с Тоби Магуайър, е един творците, положили основите на продължаващата и в момента своеобразна златна ера на комиксовото кино.



Сценарият е дело на Джейд Хейли Бартлет и Майкъл Уолдрон (Локи), а продуцент е Кевин Файги. Освен Бенедикт Къмбърбач, Елизабет Олсън и Чуетел Еджиофор в ролите влизат Бенедикт Уонг, Рейчъл Макадамс, Сочил Гомес, Майкъл Щулбарг и др.

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

06-11-2022

Какво най-много ми харесва в този филм? Да имаш супергерой, който се обръща към "тъмните" сили.

Не съм съгласен с други ревюта, че този филм е "хорър" филм, той не е от вида "щастливи" филми за герои. Определено нищо за деца. Но определено не е от страшните филми.

0


06-11-2022

Режисьорските умения на Рейми носят филма. Без него филмът щеше да е още по-лош.

Всъщност, очаквах много неща във филма преди да излезе плюс всички спотове и трейлъри, които толкова много ме нахъсаха. Този филм има всеки стил на Рейми, като например, страхотни ракурси на камерата, монтаж и цветово класифициране също страховития тон от всеки филм на Рейми. Освен страхотните неща в този филм, той носи куп изтъркани диалози и сценарий. Има много дупки в сюжета. Има много елементи, които могат да бъдат използвани в следващите филми, но те просто... ги хвърлят по някакъв лош начин, който никога не се разбира. Така че като фен на MCU, това просто ме разочарова толкова много. Както казвам, без режисьорския стил на Рейми, това ще бъде още по-лошо от това.

0


Подобни филми

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани