The Mandalorian / Мандалорецът

| | | | | |
The Mandalorian / Мандалорецът

Стрийминг платформи

Резюме

Звездата от „Игра на тронове“ играе самотен стрелец, който изпълнява поръчки из различни краища на галактиката. Все още не знаем неговото име, но в очакване на първия трейлър вече разполагаме с нови снимки от продукцията, на които можем да видим още героите на Джина Карано и ветерана Карл Уедърс. Карано ще е в ролята на Кара Дюн, бивш бунтовник, а звездата от „Роки“ Уедърс ще видим в ролята на Грийф, който е нещо като шеф на най-опасните ловци на глави в галактиката. Самият сериал е описван като комбинация между филмите за Дивия запад и фантастика – нещо, добре познато на Фавро, който все пак е режисьор на „Каубой и извънземни“. Самият той признава, че е черпил вдъхновение от уестърните на Серджо Леоне с Клинт Истууд, както и от самурайските класики на Акира Куросава. Заглавието на сериала пък идва от планетата Мандалор, която всички фенове на „Междузвездни войни“ знаят като родното място на популярните ловци на глави Боба Фет и Джанго Фет.

Коментари, мнения и ревюта

01-05-2023

10/10 Каубой в една далечна, далечна галактика

Мандалорианецът (досега) има всичко, което някой може да поиска. Толкова е добре изработен, че все още не можем да забележим нито един недостатък в него.

Педро Паскал (наистина ли е той под тази маска през 100 % от времето?) е фантастичен в ролята на невъзмутимия, или поне така изглежда, космически твърд ловец на глави с меко, златно сърце и шлем, който в трети епизод все още не се помръдва. Знаем обаче, че това ще се случи, нали, и чакането е малка част от забавлението. Поне за мен е така.

Можеш да се наслаждаваш на екранните лудории, действието и диалога, като същевременно знаеш, че предстои още. Всъщност намираш, че сериалът е някак изящен в темпото си. Буквално ви предизвиквам да откъснете поглед. Не защото смятате, че ще пропуснете нещо, а защото дори при стабилното му темпо няма да искате. Говорейки за това, визуалните ефекти са доста впечатляващи. Цялото нещо е пейзаж от "Междузвездни войни" на Лукас. В нито един момент никой не може да види 1-минутен клип от "Манадалорецът", без веднага да разбере, че той принадлежи към вселената на "Междузвездни войни". Обратът е, че хвърлен в тази вселена сега, този силен, пословичен и доста мълчалив каубой, който носи голяма тояга, завладя сърцата на всички зрители.

0


22-04-2023

5/10 Добре е

Сериалът стъпва много безопасно. Всеки епизод е много еднакъв, каца на планета, помага на местната полиция да се бори с нещо, малка схватка и епизодът приключва. И няма никакво напрежение в бойните сцени, Мандалорецът лесно се отървава от своите препятствия. При това положение смятам, че е невинно забавление.

0


13-04-2023

9/10 Най-доброто нещо от "Междузвездни войни" след оригиналната трилогия!

Мандалорианецът е толкова добър, колкото всички казват, че е. Това е най-доброто нещо, което "Междузвездни войни" са правили от оригиналната трилогия насам. Всеки епизод от всеки сезон досега е бил добър. Джон Фавро определено удари в десетката с този филм. Мандалорианецът разказва за самотен стрелец, който си проправя път през галактиката след падането на империята. Тогава той се натъква на бебе Йода, което в общи линии осиновява и води със себе си през всички тези приключения. Това е сериалът, който всеки фен на "Междузвездни войни" е чакал. То просто показва, че те все още могат да създават добро съдържание, когато пожелаят. Всеки епизод е изпълнен с действие. Той ще ви прикове от самото начало и ще искате да го изгледате възможно най-бързо. Задължителен за гледане от всеки фен на "Междузвездни войни"!

0


Подобни филми

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Забавно, но с недостатъциКато
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани