8 актьора, които са превърнали филма в класика

|


Може да имаш увлекателна история, запомнящ се сценарии, специални ефекти и велики режисьор за заснемането на много добър филм. Но ако искаш той да се нареди между безсмъртните класически филми, то ти е нужно и идеалният актьор за главната роля.

Това не са номинации, така че номера не отговаря на качеството на филма или актьора.

8. Самюъл Л. Джаксън във филма: Pulp Fiction

 

 


Той е играл много малки роли като наркоман, загубеняк преди Куентин Тарантино да даде шанс на Самюъл Л. Джаксън да забавлява широката публика, а както всички знаят, той не ни разочарова. С изключителния подбор на актьори в Pulp Fiction би било много трудно да изпъкнеш, но не и за Самюъл Л. Джаксън в ролята на Jules Winnfield, с неговия изключително натурален хумор и харизма, нещо което едва ли някой друг актьор би сътворил същото.

Самюъл Л. Джаксън има зад гърба си 29 филма до този момент и неговият 30-ти филм обръща кариерата му в звездна посока, получава световно признание, както и номинация за Оскар за Най-добра Поддържаща роля.

7. Джони Деп - Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean

 

 


Не знам как сценаристите са си представяли Captain Jack Sparrow, когато са писали "The Curse of The Black Pearl", но той е писан с мисълта за актьори като Хю Джакман, Робърт Де Ниро, Кристофър Уокън, Майкъл Кийтън и Джим Кери. Хубавото обаче, че от изброените актьори, нито един не би пресъздал героя по уникален и забавен начин, както го направи Джони Деп,
който пресъздаде Jack Sparrow по онзи свой начин, пълен с импровизации и много чалнат.

Въпреки че всяко ново продължение на Карибски пирати, е по-некачествено от предното, Джони Деп прави филмите изключително доходоносни с уникално комедийно представяне.

6. Едуард Нортън - The Narrator in Fight Club

 

 


Да Брад Пут с неговата харизма, с умопомръчителната за жените мускулатура и сексапил, изигра ролята си на Tyler Durden на топ ниво, но това можеше да бъде изиграно и от много други актьори, но не вярвам, че някой друг би изиграл The Narrator както Едуард Нортън го направи.

Той пресъздаде перфектно ролята си като приключение пътуващо от страдащ от безсъние до маниакален шизофреник. Предполагам, че бихте сложили и двамата актьори в този списък, чието приятелство израства по време на снимките, което създава уникална химия между тях помагаща им да изиграят велики роли в един от най-великите филми за всички времена.

5. Леонардо ди Каприо - Billy Costigan in The Departed

 

 


Billy Costigan е син да починал престъпник, който моментално е отписан да има възможността да стане полицай в Бостън. Единствения начин е да бъде под прикритие в бандата на баща си, което принуждава Леонардо ди Каприо да изиграе тази трудна роля безупречно. Във всичките му филми, Леонардо ди Каприо Впечатлява с играта си, но точно в този изигра най-добрата си роля.

Начина, по който Леонардо ди Каприо изиграва ролята си пленява зрителите и те изживяват драмата с надежда той да се измъкне жив от тази история.

4. Робърт Дауни Джуниър - Tony Stark/Iron Man in the Marvel Cinematic Universe 

 

 


Най-добрият актьор, който може да пресъздаде образа на супер здрав плейбой, е този, който и в реални живот е такъв. Робърт Дауни Джуниър беше стигнал дъното, когато отново се изтреля между най-добрите актьори, като изигра подобаващо ролята на Железния човек. Най-много го харесвам във филма Зодиак, но с харизмата и с лекотата с която Робърт Дауни Джуниър изигра Железния човек ме убеди, че той е роден за тази роля.

Вярвам, че по начина по който изигра Железния човек Робърт Дауни Джуниър прави тази поредица за супергерой една от най-добрите в днешно време. Дано това продължи и в Iron Man 3.

3. Том Ханкс - Forrest Gump in Forrest Gump

 

 


Бил Мъри, Джон Траволта и Чеви Чейс са отказали ролята, Том Ханкс обаче превърна  Форест Гъмп в един от иконите във филмовата история, която донесе на Ханкс втората награда Оскар за най-добър актьор. Дали някой от горе посочените може да изиграе, толкова добре ролята, както Том Ханкс го направи... не мисля.

Не мисля че Бил Мъри и Чеви Чейс са били способни да пресъздадат постоянната тъга на Форест Гъмп по време на целия филм, но Том Ханкс успя по най-добрият начин, Джон Траволта... ами ако Форест Гъмп танцуваше, може би той щеше да е идеал за тази роля.

2. Хилари Суонк – Maggie Fitzgerald in Million Dollar Baby

 

 


Едва ли има друга актриса, която да се посвети емоционално на ролята си както го направи Хилари Суонк. Тя качи 20 килограма в мускули с изтощителни тренировки, преди да се въплъти в боксираща се сервитьорка. Тя спечели с тази си роля втората си награда Оскар за Най-добра главна роля, което я направи най-младата актриса печелила тази награда два пъти.

През последните няколко години не съм виждал Хилари Суонк да изиграе някоя бляскава роля, но ние знаем че таланта е там някъде вътре в нея и чакаме с нетърпение в най-скоро време да се покаже.

1. Иън Маккелън - Gandalf the Grey in The Lord of the Rings, The Hobbit

 

 


Има няколко неща, с които Властенлина на пръстените пожъна голям успех, но може би най-важният бе избора на актьори. Илайджа Ууд, Виго Мортенсен, Шон Остин(не дооценени по мое мнение в тези филми) всички със звездно представяне, но Иън Маккелън се извисяваше над всички в ролята на Сивия.

Във втората и третата част той бе Гандалф Белия, докато риташе задниците на орките, то беше по-сериозен и целеустремен от колкото като беше Гандалф Сивия, пушещ лула с хобите. Лично аз се радвам, че той се завърна като Гандалф Сивия в The Hobbit: An Unexpected Journey, нямам търпение да го видя в следващите два филма.

 

 

 

Автор

Тагове

Коментари

Никога повече
6/10 Страхотно послание и визуални ефекти. Но
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани