Джейсън Момоа ще участва в игралния филм "Minecraft" на Warner Bros.

| |

AP

От водното царство Атлантида до опасните пустини на Аракис - Джейсън Момоа може да се отправи към света на видеоигрите Minecraft на Warner Bros., потвърди Variety.

Звездата от "Аквамен" и "Дюн" води преговори да се присъедини към игрален филм, базиран на масово популярната видеоигра Minecraft, която е най-продаваната игра на всички времена с повече от 238 милиона продадени копия от излизането си през 2011 г.

Джаред Хес, известен с режисурата на "Наполеон Динамит", "Начо Либре" и др., ще ръководи филма. Мери Парент и Рой Лий ще продуцират, а Джил Месик ще получи посмъртно признание за работата си по филма преди смъртта си през 2018 г. Джон Берг, Кейл Бойтер и Джон Спайхтс ще бъдат изпълнителни продуценти. Mojang Studios, шведският разработчик на видеоигри, който стои зад Minecraft, ще продуцира чрез Лидия Уинтърс и Ву Буи.

Minecraft стартира през 2011 г. и веднага се превърна в световен хит. Играчите могат да създават свои собствени 3D светове с помощта на цветни блокчета, като добиват материали и изработват предмети. През 2021 г. има близо 140 милиона месечни потребители, а през годините играта е пренесена на различни платформи за видеоигри, печели също и много награди. През 2014 г. Microsoft придоби Mojang Studios за 2,5 млрд. долара, което беше едно от първите големи придобивания на разработчици на видеоигри.

От години се работи по филм за Minecraft, като в преговори за режисура са Шон Леви, Роб Макелхенни и Питър Солет. В един момент Стив Карел беше набелязан за изпълнител на главната роля във филмовата адаптация.

Следващият филм на Момоа е "Аквамен и изгубеното кралство", който е насрочен за 17 март 2023 г., а той нажежава двигателя си за "Бързи и яростни 10".

Автор

CMo

Коментари

Пришълецът: Ромул
7/10 Високобюджетен фен филм за извънземни
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани