Мария Бакалова с номинация за Оскар

| |

Мария Бакалова е първата българска актриса, номинирана за Оскар за поддържаща женска роля за образът на Тутар в Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (2020).


Това е голям повод за гордост за Бакалова, която вижда номинацията си като „голяма стъпка“ в даването на шанс на таланти от страни като любимата й България и се радва на възможността да отвори холивудските врати за други от региона.

снимка: hearstapps.com

„Това, което ме вълнува и мотивира най-много, е перспективата много източноевропейски актьори и режисьори да бъдат забелязани и да намерят възможности в западното кино, където не са били представени; хора, които имат акцент и може да не говорят перфектен английски, но работят много усилено върху това. Най-накрая биха могли да получат шанс да играят многоизмерни герои като Тутар“.

Бакалова, която има силен драматичен актьорски опит, все още не е решила какъв ще бъде следващият й проект след Борат.

Но тя знае, че каквото и да направи по-нататък, „би имало послание, би било нещо, което отразява времето, в което живеем“, казва Бакалова. „Животът е толкова мимолетен - ние сме на тази земя най-много 60, 70, 80, 90 години - но изкуството, което създаваме, може да живее вечно като документ за случилото се.“

Би ли преразгледала Тутар в продължение на Борат?

„Защо не“, казва Бакалова. Тя отбелязва, че всеки проект, с който се е занимавал Коен, е имал мисия, „да се бунтува срещу несправедливостта и да покаже как можем да направим обществото по-добро“, а ако се заеме с нов, „ще има и силно послание“.

Автор

Миша

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани