Смъртоносно оръжие 5: Мел Гибсън, Дани Глоувър и режисьорът Ричард Донър се завръщат

| |

След повече от десетилетие на слухове, петата част на франчайза, можеби е на път.

Мел Гибсън, Дани Гловър и режисьорът Ричард Донър, отново са на борда, за да направят щастливи всички фенове на изключително успешната поредицата с петата част на "Смъртоносно оръжие".

Още през 2008 година имаше слухове, че петата част на "Смъртоносно оръжие", наистина е възможна да се случи. Шейн Блек, сценаристът на първият филм, е написал последната пета част и иска в нея да участват задължително Гибсън, Глоувър и Донър. След участието си в четирите филма от 1987 до 1998, двамата актьори обаче не са много "за" идеята 5 част на този превърнал се в класика екшън филм. Както обаче знаем, в Холивуд, никога нищо не е окончателно. При наличие на средства, добър сценарий и време, лесно могат да убедят дори и твърдо решилите звезди.
Първият филм, чийто сценарий, както споменахме, е написан от Блек все още марка за екшън история на приятели ченгета. И въпреки успешните продължения на филма, всички малко или много се уповаваха на очарованието и интензивността на първия филм.

Много фенове загубиха надежда за продължение, след толкова много слухове, без резултат. След толкова време, обаче, филмът е със сериозна крачка да се осъществи. Сайтът JoBlo съобщи за чат разговор с продуцента Дан Лин, в който Лин окуражава, че освен има движение по реализиране на "Смъртоносно оръжие 5", също  Мел Гибсън, Дани Глоувър и Ричард Донър, са поели ангажимент да участват:

"Опитваме се да направим последният филм :Смъртоносно оръжие". 89 годишния Донър се връща, познатият актьорски състав също. Това е невероятно, историята е много лична за Ричард. Мел и Дани също са готови, остава само сценарият."


Изказването на Лин, звучи сякаш продукцията чак само сценарият. Когато през 2008 година се говореше за "Смъртоносно оръжие 5", се споменаваше, че Блек  написал сценарий, който да завърши поредицата, която той е започнал. Трудно е да се каже, дали точно неговият сценарий, ще бъде този, който ще видим във филмът, но феновете искат, да бъде от познато, доказало се лице. Като се има предвид, не толкова успешните 3 и 4 част, в които Блек не взима участие, то за да получим невероятен продукт като завършек, е нужно и той да бъде част от този проект.

Разбира се, уповавайки се на изминалото време, новина за Пета част на "Смъртоносно оръжие" би трябвало, да се приеме малко скептично. Но за първи път продуцент, споменава, че има раздвижване. За някои, това може да не означава нищо, но за други началото на дълго очакваният "Смъртоносно оръжие 5:. Времето ще покаже, колко сме близо да видим двете ченгета отново.

 

Автор

Симо

Коментари

Пришълецът: Ромул
8/10 Отговаря на всички изисквания и дава мал
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани