Рупърт Уайът (Rupert Wyatt)

| | |
Роден/а
October 26, 1972 - England, UK

Повече за актьора/режисьора

Wikipedia IMDB Видео Снимки

Всички филми на Рупърт Уайът (Rupert Wyatt)

Всички филми и роли на Рупърт Уайът (Rupert Wyatt)Режисьор: Urban Jungle
Desert Warrior(2022)
The Mosquito Coast(2021)
Captive State(2019)
The Exorcist(2016)
The Gambler(2014/III)
TURN: Washington's Spies(2014)
Rise of the Planet of the Apes(2011)
The Escapist(2008)
Get the Picture(2004)
Subterrain(2001)
Ticks(1999)

Мини Биография

Сценарист, режисьор и продуцент Рупърт Уайът е роден и израснал в Южна Англия.

Той е основател на филмовия колектив Picture Farm, който наред с плодотворната си комерсиална продукция е продуцирал множество документални и игрални филми, сред които наградените с множество награди ТЪМНИ ДНИ (2001) и РИБОЛОВ БЕЗ МРЕЖИ (2014) - и двата носители на наградата на публиката на фестивала в Сънданс. Неговият режисьорски дебют е филмът "Ескапистът" (2008) с участието на Брайън Кокс, Дамян Луис, Доминик Купър и Джоузеф Файнс, чиято премиера е на фестивала в Сънданс и е номиниран за осем международни награди.

Като сценарист е работил във Франция за продуцентите Клоди Осар (AMELIE) и Жан-Пиер Рамзи (TOTAL ECLIPSE), Великобритания и САЩ, където е писал сценарии за 20th Century Fox, Paramount Pictures, Warner Bros, Universal Studios и Sony Pictures Entertainment.

Вторият му филм като режисьор е RISE OF THE PLANET OF THE APES (2011) на 20th Century Fox с участието на Анди Серкис. След излизането си филмът се радва на огромен успех в световен мащаб, както в критически, така и в комерсиален план, като поражда едно продължение и второ, което скоро ще излезе на екран.

През 2013 г. режисира пилотния епизод на сериала TURN на AMC, който скоро ще започне да се снима в четвъртия си сезон. През 2014 г. излиза филмът на Paramount Pictures THE GAMBLER, който е третият му филм като режисьор и в който участват Марк Уолбърг, Бри Ларсън, Джон Гудман и Джесика Ланг.

Към 2016 г. живее между Лос Анджелис и Хъдсън, Ню Йорк, със съпругата си Ерика Бини; кинорежисьорка, и трите им деца. - И.И. превод

Коментари

Абигейл
5/10 - Пропилян потенциалРядко се с
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани