Шарни Винсън (Sharni Vinson)

| | |
Родена
July 22, 1983 - Sydney, New South Wales, Australia

Повече за актьора/режисьора

Wikipedia IMDB Видео Снимки memmo.me

Всички филми на Шарни Винсън (Sharni Vinson)

Всички филми и роли на Шарни Винсън (Sharni Vinson)

Актриса - The Guardians of Justice (Will Save You!)(Сериал)(2022) - The Speed
Captain Fitastic(Сериал)(2018) - Sugar-Shock
House on Willow Street(2016) - Hazel
Ticketed(Късометражен)(2015) - Jackie
Dragon Blade(2015) - Lady Crassus
Patrick: Evil Awakens(2013) - Kathy Jacquard
Bait(2012/III) - Tina
You're Next(2011) - Erin
Blue Crush 2(2011) - Tara
Step Up(2010) - Natalie
Cold Case(Сериал)(2010) - Mia Romanov
NCIS(Сериал)(2009) - Jeannette
Austin Golden Hour(Кратък телевизионен филм)(2008) - Lilly
My Boys(Сериал)(2008) - Caitlin
CSI: NY(Сериал)(2008) - Lori Mandel
Home and Away(Сериал)(2001-2008) - Cassie Turner / Tonya

Мини Биография

Шарни Винсън е родена в Нов Южен Уелс, Австралия, и израства в южното плажно предградие на Сидни Кронула, в графство Съдърланд. Като тийнейджърка тя тренира и се състезава на национално ниво по плуване, като през целия гимназиален курс държи общо 4 щатски рекорда. Шърни започва да пее, танцува и играе от ранна възраст, като става третото поколение изпълнители в семейството си. Майка ѝ е била изпълнителка в музикален театър, а баба ѝ е най-младата балерина в Австралия през 1945 г., на която е предложена стипендия в балетната трупа на Боровански в Англия. На 12-годишна възраст Шарни се записва като ученичка в училището за сценични изкуства Brent Street School of Performing Arts в Сидни, където през следващите 10 години се обучава в балет, съвременен балет, хип-хоп, степ, драма, пеене и музикален театър. На 17-годишна възраст Шарни завършва гимназия и в рамките на един месец подписва договор с Roadshow Music Australia като член на момичешката поп група "Foxfire IV", чийто дебютен сингъл "Roses" достига до топ 50 на австралийската класация ARIA.

Винсън все още е най-известна сред австралийската публика с ролята си на "Каси Търнър" в дългогодишния телевизионен сериал "Home and Away". След като преди това се появява два пъти в сериала като второстепенни герои, през 2004 г. Винсън е помолена да се присъедини към сериала за постоянно. Изпълнението ѝ печели номинация за "Най-популярен нов талант" на наградите Logie на TV Week през 2006 г. През 2008 г. Шарни обявява, че ще напусне австралийския драматичен сериал № 1, за да продължи кариерата си в Америка, където веднага е приета от развлекателната индустрия.

През януари 2008 г. тя е избрана от режисьора Дейвид Нътър (Smallville, Supernatural) да участва в рекламната кампания на телевизионния сериал на LG "Scarlet" за 50 млн. долара, заснета в Банкок, Тайланд. Оттам нататък тя получава постоянни гостуващи роли в CSI:NY, NCIS, My Boys, Cold Case и пилотния филм на CW "Austin Golden Hour". Осигурява си и главната роля в пилотното представяне "The Depths", продуцирано от Грегъри Бонан (създател/продуцент на "Спасители на плажа").

През март 2009 г., след продължително търсене на водеща дама с невероятни танцови способности, Винсън получава желаната главна роля на "Натали" в "Step Up 3D" на Disney - третата част от франчайза за танцови филми "Step Up". Физически натоварващата роля изисква жестока петмесечна подготовка, която включва дълги дни на вдигане на тежести, танцови репетиции, тренировки по диалект, уроци по капоейра и паркур. Оттогава поредицата "Step Up" се превърна в най-успешната поредица от танцови филми в света, като общо 5 филма събраха над 450 млн. долара приходи в световен мащаб. "Step Up 3D" излиза на екран през август 2010 г. и само оттогава е спечелил над 180 млн. долара в световен мащаб.

При нуждата от актриса с високи умения във водата Винсън се превъплъщава в ролята на хапливата професионална сърфистка "Тара" в "Синьото кроше 2, Дивият бряг" - роля, която по-късно е вписана, за да се добави Винсън към филма. След това от Винсън е поискано да покаже уменията си в океана насред водите, пълни с акули, в Дърбан, Южна Африка. Филмът изисква от всички актьори да участват в интензивен сърф лагер, в който да усвоят амбициозните умения на сърфирането. Филмът е пуснат на екран през юни 2011 г. от Universal Studios Home Entertainment.

До края на 2011 г. Шарни се връща в родината си, където се присъединява към австралийско-сингапурския копродуциран трилър за акули "BAIT 3D", написан от Ръсел Мълкахи (Resident Evil- Extinction). Филмът е преименуван на "Акула 3D" за китайската публика, която буквално отхапва от китайския боксофис, след като отваря врати под номер 1 през октомври 2012 г., като за първите 3 седмици в кината събира над 25 млн. долара.

Но именно следващата роля на Винсън най-накрая ще ѝ донесе доверието и признанието, които е търсила в индустрията. През март 2011 г. Шарни се явява на прослушване за нискобюджетния независим филм на ужасите "YOU'RE NEXT", който в продължение на месеци не може да се пребори за главна женска роля. Именно по време на прослушването режисьорът и продуцентите се убеждават, че най-накрая са намерили своето момиче в главната роля, а сценаристът Саймън Барет пресъздава ролята на "Ерин", за да отговаря на австралийския произход на актрисата. По време на премиерната прожекция на филма през 2011 г. на Международния филмов фестивал в Торонто веднага се разразява война на наддаване, в резултат на която "Lionsgate" печели битката за придобиване на филма. Компанията скоро се слива със Summit Entertainment, което води до изоставане в списъка им с филми, и до момента, в който "YOU'RE NEXT" най-накрая е пуснат на екран през септември 2013 г., той престоява "на рафта" в продължение на 2 години. Въпреки това, благодарение на шума, който се надигаше в цялата индустрия и от уста на уста от феновете на ужасите по целия свят, филмът успява да започне с огромен успех. "YOU'RE NEXT" е обявен за един от "най-добрите филми на ужасите за 2013 г.", а ролята на Винсън като перфектна комбинация от момиче в къщи и твърд екшън оцеляващ, й спечели титлата "новата кралица на вика" в Америка. Най-високо оценената от критиката роля на Винсън е наградата за най-добра хорър актриса на Fantastic Fest 2011.

През октомври 2012 г. Шарни се снима в музикалния клип "Put Your Hands Up" на Matchbox 20.

През ноември 2012 г. Шарни е водеща в "PATRICK", римейк на австралийската култова класика, излязла първоначално през 1978 г. Тя е поканена да изиграе главната роля на "медицинската сестра Кати" срещу Чарлс Данс (Игра на тронове, Извънземното) и Рейчъл Грифитс (Six Feet Under, Brothers and Sisters). Филмът е заснет в Мелбърн, Австралия, и отново печели на Шарни признанието на критиката за ролята ѝ на грижовна медицинска сестра, която се превръща в обект на своя телепатичен, убийствен пациент в кома. Асоциацията на австралийските филмови критици номинира изпълнението ѝ за най-добра актриса през 2014 г. на наградите AFCA.

През юни 2014 г. Шърни е поканена да се присъедини към Джеки Чан в най-новия му приключенски екшън епос "Dragon Blade", срещу Джон Кюсак (Being John Malkovich) и Адриен Броуди (The Pianist). Като един от най-скъпите китайски филми на всички времена, той излиза на екран през февруари 2015 г. и чупи всички рекорди в боксофиса в Китай. В "Острието на дракона" Шарни играе кралицата на Римската империя в дните на ранната война по Пътя на коприната.

През октомври 2014 г. Шарни си партнира със студентката от Нюйоркската филмова академия Шантал Фридман, за да изиграе полицайката от малък град "Джаки" в последния ѝ дипломен проект в Нюйоркската филмова академия. Късометражният филм, озаглавен "TICKETED", става официална селекция за късометражния ъгъл на Международния филмов фестивал в Кан през 2015 г., LA Shorts Fest и печели наградата за най-добър студентски филм на LA Cinema Festival в Холивуд. Винсън получава и почетно отличие за най-добра главна женска роля на наградите за независимо кино през 2015 г.

Съвсем наскоро Шарни бе поканена да се присъедини към дългоочаквания "Gods and Secrets" на Ади Шанкар, който предизвика интереса на HBO. В мрачния супергеройски сериал Шарни играе първата женска версия на супергероя "The Flash", чиято премиера е насрочена за началото на 2016 г. В сериала участват още Джейн Сиймор, Денис Ричардс и борецът от WWE Даймънд Далас Пейдж. - И.И. превод

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани