Казва ли сбогом Сталоун на Роки?


14.2.2016 14:43 | 1372

Крийд: Сърце на шампион“ (продължението на филмите за Роки) е определян от феновете като най-силния от поредицата след оригинала от 1976 година. Филмът спечели одобрението на критика и зрители, носейки номинация за „Оскар“ за поддържаща роля на Силвестър Сталоун. Завръщайки се в образа, който го превърна в световноизвестна звезда, Слай изиграва най-драматичната си роля досега - тази на застаряващия боксьор Роки, който се наема да тренира Адонис Джонсън - сина на бившия си съперник и впоследствие приятел – Аполо Крийд. Голяма част от успеха на филма се дължи на връзката, която споделят Роки и младото момче.

Споменава се евентуално продължение, но наскоро Сталоун заяви, че може би това е последната му поява в образа на легендарния боксьор. Той обяви това по време на интервю на Международния филмов фестивал в Санта Барбара.

Франчайзът „Крийд“ ще е фокусиран върху кариерата на Адонис. Въпреки това би било голямо разочарование ако Сталоун се откаже. Адонис (изигран от Майкъл Б. Джордан) се превърна в любимец на публиката , но въпреки това феновете обичат Роки. Оттеглянето му ще създаде голяма празнина и от гледна точка на сценария за следващите филми. Празнина която няма да бъде лесно запълнена.

От друга  страна обаче се забелязва  колебание при актьора. С „Крийд“ поредицата направи пълен кръг и получи подходящ финал за Роки. Може би Сталоун иска да се откаже докато е на върха.  Винаги съществува риск втория филм за Крийд да не е толкова успешен колкото първия, и да се развали доброто впечатление оставено от предшественика.

 

Важно е обаче да се отбележи и фактът, че не е необичайно за Сталоун да си променя решенията. През 2006 година „Роки Балбоа“ трябваше да бъде последната глава в историята за великия боксьор, но все пак той се завърна за още един филм. Феновете със сигурност се надяват той да се появи и в продължението на „Крийд“, но след такава знаменита кариера, актьорът си е заслужил прaвото да се откаже, когато той сам прецени че е време. Особено ако успее да занесе в дома си заветната златна статуетка, и то цели 40 години след като за пръв път се запознахме с легендарния боец Роки – Италиянският жребец.

„Крийд 2“ (работно заглавие) е планиран да излезе през 2017 година. В бъдеще се очаква повече информация.

Източник: Variety

Автор: Виктор Кърджиев

Актьори / Режисьори

A B C D E F G H
I J K L M N O P
Q R S T U V W X
Y Z

Те питат

lili.ilieva Jul 8 2017 2:00AM


защо немога да гледан онлйн от този сайт

Повече...

Попитай Всички въпроси

Жанр

Star Wars Millenium Falcon c-3po bb-8 stormtrooper helmet

Коментари

CMo Jun 21 2017 10:48AM


Nocturnal Animals / Хищници в мрака
Още един от значимите, според мен, филми на 2016 година.😊 Първите 5 минути на този филм, ме ...
Повече...