Защо Марк Хамил почти отказва да участва в следващите филми за "Междузвездни войни"


15.12.2017 16:52 | 2582Появата на Люк Скайуокър в последните мигове на Междузвездни войни: Силата се пробужда / Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) остава един от най-емблематичните кино моменти през последните няколко години. Оказва се обаче, че Марк Хамил за малко да не изиграе легендарния джедай отново, защото е загрижен, че новите филми не следват оригиналната трилогия. Всъщност Хамил неотдавна обясни колебанието си относно връщането е предстоящото излизане на голям екран на Междузвездни войни: Последните джедаи / Star Wars: The Last Jedi (2017):

 

„Бях наистина уплашен. Мислех си, защо се забърквам в това? Идеята да се опитват да печелят от нас за втори път беше абсурдна... Никой не иска да види 50-, 60-, 70-годишните ни герои, които се движат наоколо, да се бият на Звездата на смъртта. Това е тъжно.”

 

Вероятно франчайзът Междузвездни войни е загубил добрата си репутация пред дългогодишните фенове след излъчването на предисторията, така че завръщането на героите от Междузвездни войни: Епизод IV - Нова Надежда / Star Wars (1977), би могло да се срещне известна дози критика. Това е причината, поради която Марк Хамил толкова се колебае да се върне - несигурността дали това ново приключение може да има успех, почти четиридесет години след първото им представяне на кино-любителите. Разбира се, връщането на оригиналните герои от трилогията беше добре обработено в Междузвездни войни: Силата се пробужда / Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015), но лесно можеше бъде поредното провалено продължение като Терминатор: Генезис / Terminator Genisys (2015) или Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп / Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008).

 

Оказва се обаче, че Харисън Форд е бил този, който е убедил Хамил да се върне. Хамил споделя пред "Ню Йорк Таймс" как Форд се е ангажирал с възкресението на Хан Соло и го принуждава да изиграе отново Люк Скайуокър, като цитира бележка от самия Форд до него:

 

„Можеш ли да си представиш ако бях единственият, който отказва да участва? Ще бъда най-мразеният човек в целия каст”.

 

С излъчването на голям екран на Междузвездни войни: Последните джедаи / Star Wars: The Last Jedi (2017) през Декември, скоро ще видим пълната сила на Марк Хамил. Наскоро Хамил отбеляза и за една от идеите в новата трилогия „Последният джедай" - това трябва да бъде филмът, който акцентира върху Люк, както в Междузвездни войни: Силата се пробужда – двйствието се движеше около Хан Соло. По същия начин е бил плануван и Star Wars: Episode IX (2019) - преди смъртта на Кари Фишър. И въпреки че Люк не е имал много реплики по време на последното си появяване на големия екран, то едно е ясно - той ще се върне в челните редици на франчайзът "Междузвездни войни".

 

Марк Хамил ще направи своето звездно участие като Люк Скайуокър на 15 Декември, когато е премиерата на Междузвездни войни: Последните джедаи / Star Wars: The Last Jedi (2017) на режисьора Райън Джонсън / Rian Johnson.

От Михаела Гаджева

Правила за ползване


Съгласно Общия регламент за защита на личните данни (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година - GDPR) запознайте с правилата за ползване на FILMITENA.COM. Научи повече

Актьори / Режисьори

A B C D E F G H
I J K L M N O P
Q R S T U V W X
Y Z

Последно препоръчани

Жанр

Коментари

CMo Mar 14 2016 12:26AM


Deadpool / Дедпул
Очаквах повече от филма. По-скоро пародия от колкото комедиен филм за супергерой. Въпреки това ми ...
Повече...