10 филма на ужасите от 2017 г., които да избегнете този Хелоуин - Част 1


1.11.2017 18:08 | 1850

Навечерието на Вси Светии се приближава бързо, а това е най-доброто време за всички любители на ужасите да се заключат, да изгасят лампите, да си вземат купата с пуканки и... МАРАТОН – на всички нови предложения за Хелоуин.

Не се подвеждайте от страхотното миниатюрно лого на Netflix, примамлив водещ актьор или желанието си да се отдадете на какъвто и да е филм от този жанр: това са най-лошите филми на ужасите от 2017 г. и ако не сте патологичен мазохист, можете да изберете нещо наистина по-добро.

Независимо дали е заради роша актьорска игра, слаб сценарий, лошо режисиране, липса на качествени ужасяващи моменти или всичко по-горе, тези 10 нови хорър филма не заслужават вашето време на Хелоуин...

10. Линия на смъртта

Поредният опит за безсмъртен живот – идея – класика на ужасите, със закъсняло "продължение", което никой не е поискал, Линия на смъртта / Flatliners (2017) е по-скоро римейк на оригиналния филм на Джоел Шумахер от 1990 г., но без никакъв стил, интрига или просто причина да съществува.

Елън Пейдж и останалата част от актьорския състав имат доста успешни превъплъщения, но липсата на напрежение и изобилието на не нарочно добавен хумор е жалък опит за римейк по какъвто и да е начин.

Премиерата му беше миналия месец - с минимална реклама и някои от някой от най-лошите отзиви за филм тази година. Надяваме се да сте достатъчно умни, за да избегнете тази загуба на време.

9. Името на страха

Дори игнорирайки дразнещото на заглавие,  Името на страха / The Bye Bye Man (2017) прахосва една сравнително прилична и позната идея (злодей, който съществува само от жертвите му, мислещи за него) - предсказуеми стряскащи моменти, хора, които често не взимат логичното решение в дадена ситуация, глупави разговори, като напр. "Тате, знаеш, че не съм фенерче!".

Въпреки появата на Кари-Ан Мос и легендарната носителка на Оскар -  Фей Данауей, са с цел отвличане на вниманието от цялостната картинка, но в крайна сметка това, което би могло да бъде забавен римейк на Кошмари на Елм Стрийт / A Nightmare on Elm Street (1984) е просто нов вид източване на парите на киноманите.

Хубавото е, че не счупи бокс офисите с приходите си, както се очакваше, което ни дава надежда, че няма да идеи за продължение. Пфу.

8. Не почуквай два пъти

Кейт Сакхоф прави силно изпълнение, в иначе един ужасен филм, в който просто не си заслужава да бъде ангажирана, защото това е блудкавия ужас за къща, обитавана от духове, който сме виждали прекалено много пъти.

Въпреки всичко това е единственият филм в този списък, който получи своя собствена (ужасна) видеоигра, въпреки че излиза директно на DVD в повечето места, в които трябваше да има кино премиера. Не почуквай два пъти / Don't Knock Twice (2016) е пренаситен с мелодрама, лесно предсказуем и изпълнен със скучни „ужасяващи“ моменти, които се предвиждат от далеч.

Всеки опит да се превърне в "класически" филм на ужасите, е тотален провал. Може би режисьорите са направили опит за драма от личен характер или по-обикновен ужас, но дори и усилията и приличната игра на Кейт Сакхов не са достатъчни за успех на лентата.

7. Кожено лице

Обикновено не е добър знак, когато последният вариант в един класически франчайз на ужасите не може дори да получи широко кино разпространение, а в случая с тази предистория на Тексаско клане / The Texas Chain Saw Massacre (1974), която никой не е искал, ясно си личи желанието за печалба от един добре продаваем продукт.

Режисьорите Джулиън Маури и Александър Бъстило притежават рядък стил, но в случая  Кожено лице / Leatherface (2017) е досаден и скучен филм, който създава история за произхода на емблематичния злодей, който много фенове наистина искаха да видят.

Убийствата ясно се припокриват с тези в оригиналната продукция, Стивън Дорф и Лили Тейлър са напълно похабени в поддържащи роли. Почти няма сцени с триони (за които всеки фен тайно си мечтае), както и самото разкриване на идентичността на Коженото лице в края на филма е изключително предвидимо и безинтересно.

Лесно е да разберем защо Lionsgate отложи премиерата с повече от година, след което взе решение да прекрати изцяло излизането на филма на широкия екран. Вероятно е време да оставят франчайза на този хитов ужас за известно време.
 

От Михаела Гаджева

Част 2

Правила за ползване


Съгласно Общия регламент за защита на личните данни (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година - GDPR) запознайте с правилата за ползване на FILMITENA.COM. Научи повече

Актьори / Режисьори

A B C D E F G H
I J K L M N O P
Q R S T U V W X
Y Z

Последно препоръчани

Блог

Стивън Кинг обяснява провала на “Тъмната кула”


Кралят на ужаса признава кое се объркало...

Жанр

Коментари

CMo Mar 14 2016 12:26AM


Deadpool / Дедпул
Очаквах повече от филма. По-скоро пародия от колкото комедиен филм за супергерой. Въпреки това ми ...
Повече...