Казва ли сбогом Сталоун на Роки?

14.2.2016 14:43 | 1332

Крийд: Сърце на шампион“ (продължението на филмите за Роки) е определян от феновете като най-силния от поредицата след оригинала от 1976 година. Филмът спечели одобрението на критика и зрители, носейки номинация за „Оскар“ за поддържаща роля на Силвестър Сталоун. Завръщайки се в образа, който го превърна в световноизвестна звезда, Слай изиграва най-драматичната си роля досега - тази на застаряващия боксьор Роки, който се наема да тренира Адонис Джонсън - сина на бившия си съперник и впоследствие приятел – Аполо Крийд. Голяма част от успеха на филма се дължи на връзката, която споделят Роки и младото момче.

Споменава се евентуално продължение, но наскоро Сталоун заяви, че може би това е последната му поява в образа на легендарния боксьор. Той обяви това по време на интервю на Международния филмов фестивал в Санта Барбара.

Франчайзът „Крийд“ ще е фокусиран върху кариерата на Адонис. Въпреки това би било голямо разочарование ако Сталоун се откаже. Адонис (изигран от Майкъл Б. Джордан) се превърна в любимец на публиката , но въпреки това феновете обичат Роки. Оттеглянето му ще създаде голяма празнина и от гледна точка на сценария за следващите филми. Празнина която няма да бъде лесно запълнена.

От друга  страна обаче се забелязва  колебание при актьора. С „Крийд“ поредицата направи пълен кръг и получи подходящ финал за Роки. Може би Сталоун иска да се откаже докато е на върха.  Винаги съществува риск втория филм за Крийд да не е толкова успешен колкото първия, и да се развали доброто впечатление оставено от предшественика.

 

Важно е обаче да се отбележи и фактът, че не е необичайно за Сталоун да си променя решенията. През 2006 година „Роки Балбоа“ трябваше да бъде последната глава в историята за великия боксьор, но все пак той се завърна за още един филм. Феновете със сигурност се надяват той да се появи и в продължението на „Крийд“, но след такава знаменита кариера, актьорът си е заслужил прaвото да се откаже, когато той сам прецени че е време. Особено ако успее да занесе в дома си заветната златна статуетка, и то цели 40 години след като за пръв път се запознахме с легендарния боец Роки – Италиянският жребец.

„Крийд 2“ (работно заглавие) е планиран да излезе през 2017 година. В бъдеще се очаква повече информация.

Източник: Variety

Автор: Виктор Кърджиев

Актьори / Режисьори

A B C D E F G H
I J K L M N O P
Q R S T U V W X
Y Z

Те питат

Sep 13 2017 5:24PM


Здравейте, как мога да гледам на български филма The Day After Peace / Денят след Повече...

Попитай Всички въпроси

Жанр

Коментари

CMo Mar 20 2016 1:13AM


Jennifer's Body / Страстите на Дженифър
Тийнеджърски ужас, ако не са двете страшно красиви актриси Меган Фокс и Аманда Сийфрид, филмът не е ...
Повече...