Сериали по книги, които си заслужават

Дата: 17.3.2016 19:59 Видяна: 2289

Страхотно е когато попаднеш на някоя поредица от книги със страхотна история. Още по –хубаво е когато разбереш,че тя има много фенове и се снима сериал по нея. За щастие има много хубави тв сериали базирани на книги – бестселъри. Ето няколко от тях, които си струва да гледате (и да прочетете):

 

Под купола

Сериалът е базиран на новелата на невероятния Стивън Кинг и се смята за една от малкото сполучливи екранизации на книгите му. В него става въпрос за малко градче и неговите жители, които един ден се оказват затворени от мистериозен купол обхващащ града. Седмица след седмица героите трябва да работят заедно и да измислят решения за справяне с ограничените храна, вода и лекарства. По- късно на яве излизат и няколко конспирации и не особено добрите намерения на някои от жителите. Това лято излиза 3-тият сезон на поредицата.

 

Друговремец

Сериалът е адаптация на книгата на Диана Габалдон. Действието се фокусира върху историята на една медицинска сестра по време на Втората световна война. След инцидент тя се отзовава в 1743 година в Шотландия и е принудена да се омъжи за млад шотландски войн. Проблемът е, че тя вече е омъжена. Май месец ще завърши първия сезон.

 

Дневниците на вампира

Хитовият сериал е по книгата на Л. Дж. Смит и обхваща 6 сезона. Главната героиня, Елена Гилбърт се опитва да да балансира между колежа, момчетата и естествено това да бъдеш вампир.  Ако сте фенове на фентъзито и на вампирските филми, този определено ще ви хареса. Очаква се и седми сезон.

 

Игра на тронове

Продукцията на HBO няма нужда от много пояснения. Тя се превърна в едно от най-популярните тв предавания, поставяйки няколко рекорда за зрители, рейтинги и интерес. Все пак за незапознатите ще споменем, че фентъзи приключението разказва за борбите за власт и интригите на континента Вестерос . Не може да се каже еднозначно дали книгите или филмът са по-добри, но е факт че това в момента това е може би най-комерсиалният и гледан сериал с огромна фен база. През април започва илзъчването на шестия сезон.

 

Автор: Виктор Кърджиев

Снимка: Rolling Stone MagazineТагове


Този сайт използва бисквитки (cookies). Научи повече